جاذبه های گردشگری خارجی

جاهای دیدنی شهر وان

یکی از شهرهایی که در شرق ترکیه به دلیل مجاورت با مرزهای رازی، سرو یا بازرگان در سال های اخیر مورد استقبال گردشگران ایرانی قرار گرفته شهر وان است. اگر تمایل به سفر زمینی دارید مرز رازی در نزدیکی شهرستان خوی در آذربایجان غربی با مسافتی بالغ بر 104 کیلومتر و با زمان تقریبی 1 ساعت و نیم و مرز سرو در ارومیه به فاصله 4 ساعت با 290 کیلومتر مسافت را می توان پیشنهاد کرد که مسلما باید سختی راه را در نظر گرفت اما فاینداتور با برنامه ریزی تور وان و با فراهم آوردن شرایط مطلوب در جهت رفاه حال گردشگران عزیز آماده خدمت رسانی است. با توجه به استقبال بالای توریست ها اکنون به معرفی جاذبه های گردشگری این شهر زیبا در ترکیه می پردازیم. با ما همراه باشید.

بهترین زمان برای سفر به وان ترکیه

باید توجه داشت که در برنامه ریزی برای فصل سفر علاوه بر دخیل بودن سلیقه شخصی در انتخاب باید به گوشه چشمی به شرایط جغرافیایی منطقه داشت. بهترین زمان پیشنهادی برای سفر به وان دو فصل بهار و پاییز است چراکه می توان از فرصت خرید در زمان حراج استفاده کرد و از مزیت مقرون به صرفه بودن اجناس و کیفیت بالای آن بهره برد. البته باید توجه داشت که زمستان های سرد وان زمان مناسبی برای سفر نیست.

 

جاذبه های گردشگری شهر وان ترکیه

شهر وان با مساحتی بالغ بر 14/1938 کیلومتر مربع در ناحیه آناتولی شرقی در کشور ترکیه است که مردم در آن به زبان ترکی استانبولی یا کردی صحبت می کنند. در این جا به معرفی برترین جاذبه های گردشگری این شهر توانسته هر سال گردشگران زیادی را به خود جذب کند، می پردازیم.

دریاچه وان ترکیه و دیدنی های اطراف

دریاچه وان یکی از بزرگترین دریاچه های ترکیه و پس از دریاچه ارومیه دومین دریاچه بزرگ در خاورمیانه است و به خواهر خوانده دریاچه ارومیه معروف شده است از لحاظ جغرافیایی در غرب شهر وان با 3755 کیلومتر مربع طول و 171 تا 400 متر عمق قرار دارد. این دریاچه با ظاهری مثلثی شکل، 1640 متر بالاتر از سطح دریاست و پ هاش P.H آب آن 9.7 تا 9.8 است که باعث شده جزو آب های قلیایی به حساب بیاید و جزو برای مصارف صنعتی در جای دیگری کاربرد نداشته باشد بنابراین برای مصارف آشامیدنی و کشاورزی منع مصرف دارد.
این دریاچه جزو بزرگترین نمونه های حوضه بسته یا درون ریز endorheic در جهان است رواناب ها به آن سرازیر می شوند و چون توسط ماگما یا مواد مذاب مسدود شده است راه خروجی ندارد. جالب است که بدانید که این دریاچه نمکی که در اثر فعالیت های آتشفشانی و سر ریز جویبارها از کوه ها شکل گرفته به علت شور بودن و داشتن مقادیر بالایی از سدیم و نمک در فصل زمستان با داشتن دمایی مابین 3- تا 30- در جه سانتیگراد دچار یخ زدگی نمی شود. در قسمت شمال غربی و در مجاورت این دریاچه، کوه سوفان Süphan با ارتفاع 4058 متری از سطح دریا قرار دارد که یک استراتوولکان Stratovolcano یا آتشفشان چینه ای ست و کوه اختیار شهاپ Ihtiyar Şahap در جنوب آن واقع شده است. کوه آتشفشانی نمرود که باعث بسته شدن خروجی دریاچه به علت فوران مواد مذاب شد در نزدیکی دریاچه وان در تاتوان قرار دارد که خود نیز دارای مجموعه ای از دریاچه های آبگرم و آب سردی ست که می تواند برای مقاصد درمانی مورد استفاده قرار بگیرد. اکوسیستم موجود داخل دهانه این آتشفشان مانند درختان کوتاه قامت، وجود پرندگان و آثار باستانی موجود درآن بر جذابیت های بصری این محیط بیش از پیش می افزاید. علاوه بر این کوه نمرود در لیست فهرست میراث جهانی یونسکو در سال 1987 به ثبت رسیده است.
شاه ماهی مروارید از معروف ترین ماهی دریاچه وان است که در هنگام تخم ریزی به سمت آب های شیرین رفته و پس از پایان پروسه تخم گذاری به این دریاچه باز می گردد بنابراین گردشگران در دو ماه اردیبهشت و خرداد با ممنوعیت صید برای ماهیگیری روبه‌رو خواهند شد. این دریاچه همچنین زیستگاه گونه های زیستی متفاوتی مانند فیتوپلانکتون، سیانوباکتری، ژئوپلانکتون، جلبک، دیاتوم ها و … است که از یکی از منابع اصلی تغذیه پرندگان مهاجر و در نتیجه مهاجرت مقطعی آن ها به وان تا قبل از شروع فصل زمستان است. از معروف ترین فستیوال های شهر می توان به فستیوال فلامینگوها در ارجیش وان اشاره کرد که توقفگاه مناسبی برای بیش از 230 گونه از پرندگان است. عکاسی و ثبت این مناظر زیبا یکی دیگر از تفریحات در طول سفر به این شهر زیبا ست. از دیگر فعالیت هایی که با رعایت جوانب احتیاط می توان انجام داد شنا در قسمت شرقی دریاچه به علت کمتر بودن عمق آب دریاچه در بازه زمانی کمتر از 15 دقیقه است؛ اما اگر تمایل به شنا کردن برای مدت طولانی تری را دارید شهر ادرمیت Edremit با فاصله 20 کیلومتری از در جنوب وان مناسب ترین گزینه ست.

یکی از شگفتی های اعماق دریاچه وان کشف قلعه‌ی مدفون شده اورارتو یا قلعه پریان به ارتفاع 4 متری و با قدمت 3000 ساله است که به دوران امپراتوری اورارتو در عصر آهن می رسد و بلندی های ارمنستان، دریاچه ارومیه و وان جزو قلمرو تحت سلطه این امپراتوری بود که علاوه بر گردشگران از نظر علمی برای مورخان و باستان شناسان دارای اهمیت است. آب قلیایی دریاچه وان در حفظ این قلعه کمک موثری داشته است.

آدرس: ترکیه، وان، دریاچه وان
Address: Van, Turkey

 

 

جاذبه های گردشگری دریاچه وان

جزیره ادیر Adır Island که در دریاچه وان جای گرفته استجزو بزرگ ترین جزیره های وان است. از جاذبه های گردشگری این جزیره می توان به کلیسای سنت جرج با قدمتی بیش از 700 سال یاد کرد. این کلیسا تا قبل از قرن 19 میلادی مورد استفاده قرار می گرفت. این جزیره جان‌پناه بسیاری از ارمنی ها بود که در جریان نسل کشی ارامنه به آن گریختند.

آدرس: ترکیه، وان، دریاچه وان، جزیره ادیر

Address: Adır Island,Geva,Van, Turkey

جزیره آختامار دومین جزیره بزرگ وان که با داشتن چشمه های جوشان در شرق این منطقه، مناظر طبیعی خارق العاده و طبیعتی بکر و گشت و گذار در کلیسای صلیب مقدس با معماری ارمنی مانوئل که با حکاکی های کتاب مقدس برای روی دیواره ها و نظاره کردن در بقایای صومعه و قلعه می تواند ساعات خوشی را برای گردشگران فراهم آورد، جزیره آختامار است. جالب است بدانید که هوانس تومانیان یکی از برجسته ترین شاعران ارمنستان شعری در وصف این مکان سروده که بعدها با الهام از داستان این شعر فیلمی در ارمنستان ساخته شد.

روایتی که ظاهراً باعث نام‌گذاری این جزیره و کلیسا به‌نام آختامار شده به این شرح است که روزگاری مردی متمول عاشق دختر زیبایی به‌نام تامار می‌شود که در این جزیره زندگی می‌کرده است. این مرد هر شب برای دیدار با معشوقه‌اش به این جزیره می‌رفت تا او را ببیند. یکی از شب‌ها که عازم جزیره بود تا به دیدار دخترک برود گرفتار طوفان می‌شود و قایقش واژگون می‌گردد. افرادی از دور او را می‌دیدند که در حال غرق شدن است و می‌شنوند که با صدای بلند نام دختر موردعلاقه‌اش را به زبان می‌آورد و می‌گوید آخ تامار. وقتی مردم به نزدیکی مرد می‌رسند او غرق‌شده بود و نتوانستند او را نجات دهند. دختر نیز بعد از شنیدن خبر مرگ معشوقش دوام نمی‌آورد و از دنیا می‌رود. پس‌ازآن محلی‌ها نام این جزیره را به یاد آن دو آختامار می‌گذارند که تا به امروز نیز به همین نام شناخته‌شده است.
روایت دیگری نیز دراین‌باره نقل‌شده که بر اساس آن شاهزاده‌ای ارمنی در این جزیره به همراه خانواده‌ زندگی می‌کرد که برحسب اتفاق با پسری روستایی آشنا می‌شود و عشقی بین آن‌ها به وجود می‌آید. هر شب دختر در کنار ساحل آتشی می‌افروخت تا پسر آن را ببیند و به سمت آن شنا کند و همدیگر را ببینند. پس از مدتی که پادشاه از این موضوع باخبر می‌شود، دستور می‌دهد تا روی قایقی آتش روشن کنند و به دریاچه بی اندازند. پسر وقتی آتش را می‌بیند به گمان اینکه کار همیشگی شاهزاده است، به سمتش شنا می‌کند. قایق در دریاچه حرکت می‌کند و پسر را به دنبال خود می‌کشد تا جایی که پسر خسته می‌شود و آرام‌آرام در حالی که در حال غرق شدن بود فریاد آخ تامارا را سر می‌دهد. کسانی که صدای او را می‌شنوند و داستانش را جویا می‌شوند این ماجرا را سینه‌به‌سینه نقل می‌کنند تا جایی که این ماجرا باعث نام‌گذاری جزیره و کلیسای آن می‌شود. البته در مقابل کسانی که این ماجرا را حقیقی می‌دانند عده‌ای نیز معتقدند که این موضوع صرفاً یک افسانه است و حقیقت ندارد. بازدید از کلیسای آختامار از ساعت 8:00 تا 18:00 و هزینه بلیت آن 15 لیر است.

آدرس: ترکیه، وان، دریاچه وان، جزیره آختامار

Address: Akdamar Island,Geva,Van, Turkey

شهر اخلاط Ahlat که در شمال دریاچه وان قرار دارد به سبب داشتن موزه ای که در آن اشیای به جا مانده از دوره های پیش از میلاد مسیح مانند عصر آهن، سکه های تاریخی، سرامیک هایی از دوره روم باستان و ظروف متعلق به دوره سلجوقیان، عثمانیان و اوراتورها نگهداری می شود، معروف شده است.علاوه بر آن کلیسای قدیمی اما همچنان استوار آلتینساج در قسمت غربی دریاچه زیبای وان و گورستان های قدیمی شهر که به طور تخمینی در بازه زمانی قرن 12 تا 15 میلادی قرار می گیرند را می توان به لیست جاذبه های دیدنی آن اضافه کرد.

بازدید از موزه اخلاط از سه شنبه تا یکشنبه از ساعت 8:00 تا 17:00 امکان پذیر است و بلیت آن برای هر نفر 6 لیر است.

آدرس: ترکیه، وان، دریاچه وان، اخلاط

Address: Aahlat,Van,Turkey

بازدید از شهر ساحلی گواش هم که در قسمت جنوبی دریاچه وان قرار دارد، خالی از لطف نیست. این شهر که مدتی مقر اصلی پادشاهی واسپوراکان ارمنستانی بود بعدها کردها و عثمانیان در این منطقه جای گرفتند. گورستان قدیمی شهر Gevaş Cemetery که از قرن های چهاردهم تا هفدهم میلادی به جا مانده از جاذبه های گردشگری آن است که مشهورترین آن متعلق به یکی از افراد حکومت قراقویونلو به نام حلیمه خاتون می باشد.

آدرس: ترکیه، وان، دریاچه وان، بیتلیس

Address:Bitlis,Van Yolu,Van, Turkey

یکی دیگر از جاذبه های گردشگری این شهر اسکله آن است که می توانید زمانی از سفر خود را به قدم زدن و کشف محیط پیرامون خود بپردازید. پیدا کردن رستوران ها و مکان های تفریحی جدید و حتی گذراندن ساعاتی از زمان در شهربازی می تواند خاطرات خوشی از سفر به وان را در ذهن شما ثبت کند. سوار شدن بر کشتی های تفریحی که در مسیر وان-تاتوان هستند هم گزینه خوبی به نظر می رسند. این اسکله که در اطراف دریاچه وان قرار گرفته است محل رسیدن شما به جزایر اطراف دریاچه است.

جزیره ادیر ترکیه

جزیره آختامار وان

 

شهر اخلاط وان

مزار حلیمه خاتون در شهر گواش

اسکله شهر وان

قلعه وان

قلعه وان جزو آثار باستانی وان در قرون 7 تا 9 قبل از میلاد مسیح به دستور پادشاه اورارتو در قسمت شرقی دریاچه بر فراز کوه ساخته شد. شهر تاریخی توشپا که پایتخت اورارتو در قرن نهم قبل از میلاد مسیح بوده است، ستون های استوار و دیواره های بلند آن بخشی از قلعه را تشکیل می دهد. این قلعه تا مدت های طویل جولانگاه حکومت های گوناگون مانند مادها، هخامنشیان، اشکانیان، سلجوقیان، صفویان تا عثمانی ها بوده است. در نزدیکی این قلعه کتیبه خشایار شاه که به دستور داریوش به سه زبان پارسی باستان، ایلامی و بابلی در سه ستون مختلف با متنی یکسان در 27 سطر و ارتفاعی بالغ بر 20 متر بر فراز یک صخره حکاکی شده تنها کتیبه از هخامنشیان در خارج از مرزهای ایران است که با وجود عوامل طبیعی مانند باران و گذشت زمان همچنان از گزند آسیب دور مانده است. به طور کلی بازدید از این شهر باستانی به دلیل نزدیکی به دریاچه وان خالی از لطف نیست.

با پرداخت 6 لیر برای بلیت از ساعت 8:00 تا 17:00 علاقمندان می توانند به بازدید از این قلعه بپردازند.

آدرس: ترکیه، وان، آیپک یولو، شرق دریاچه وان

Address: Yalı, 65040 Merkez/İpekyolu/Van, Turkey

بازگشت به لیست

نوشته های مشابه